Hoe kunnen wij jullie helpen?

Wij zijn er voor jullie. Dat is natuurlijk makkelijk gezegd. Maar wat houdt het in. We zijn er van het begin tot eind en ook nog erna. Als je hoort dat je kindje komt te overlijden. Of het nog in je buik zit of als je kindje ernstig ziek is.

In het ziekenhuis of thuis kunnen we al vrijblijvend kennis maken. We werken met diverse ziekenhuizen samen en ook zijn wij zelf zorgverlener. Daardoor kunnen we je de informatie geven over wat je te wachten staat. Hoe het zal verlopen kunnen we niet voorspellen, maar met onze ervaringen kunnen we jullie een beeld schetsen. Misschien een beeld wat je niet wilt zien, maar wat wel de informatie verschaft om door te gaan en te kunnen. Wij zijn kraamverzorgende en uitvaartbegeleider, maar vooral mens. Iemand waar je op kan bouwen en vertrouwen. We voorzien je van duidelijke informatie.

Vooraf kennismaken

Als je weet dat je kindje komt te overlijden, dan staat je wereld stil. Toch moet je dan van alles regelen en wordt er verwacht dat je beslissingen neemt. Wij kunnen jullie ondersteunen in deze periode. We werken samen met diverse ziekenhuizen en doordat we zorgverlener zijn kunnen we je de info geven over wat er gaat komen. Hoe je lichaam zal reageren op de bevalling. Stap voor stap uitleggen wat er gaat gebeuren of de professionals erbij betrekken die antwoorden hebben op jullie vragen

We zetten hieronder alvast wat dingen op een rijtje

Je kindje mee naar huis

Vaak komt de keuze te snel. Je weet niet wat je te wachten staat. Wil je je kindje mee naar huis, maar hoe zal dat gaan. Hecht ik mij niet te veel en hoe zal de familie reageren. Wij bespreken van tevoren alle voor- en nadelen met je. We zetten samen met jou je wensen hierover op een rijtje. En deze wensen staan niet vast. We horen vaak dat ouders het spannend vinden om hun kindje mee naar huis te nemen. Van tevoren kan je je geen voorstelling maken van hoe het zal voelen, hoe je reageert. En toch zien we dat het moment dat je je kindje vasthoudt alles verdwijnt en de meningen veranderen. Dat mag! Maar ook als je gevoel zegt dat het niet goed is om je kindje mee naar huis te nemen. Wij helpen je bij de keuzes en zorgen voor je kindje samen met jullie. Thuis of ergens anders.

Herinneringen maken en afscheid nemen. Er zijn tal van manieren om herinneringen te maken in de week voor het afscheid. En deze herinneringen zijn zo belangrijk. We hebben heel veel mensen waarmee we samenwerken die deze herinneringen nog net even mooier kunnen maken. Wij maken zelf (Nancy is fotograaf) foto’s bij jullie gedurende de week en ook tijdens het afscheid als dit gewenst is. Daarnaast zorgen we voor de mogelijkheid om afdrukken te maken van de voetjes en handjes. Ook hierin zijn zoveel mogelijkheden. Er zijn allerlei rituelen. Tijdens het afscheid je kindje symbolisch loslaten, doormiddel van bellenblazen, ballonnen oplaten, een linten ritueel. We kunnen hierin heel veel betekenen. Doordat wij geen gewone uitvaartbegeleiders zijn, zijn we wat meer in het gezin gedurende deze week en kunnen we al jullie wensen bespreken en uitvoeren We maken herinneringen voor het leven, al was het leven van jouw kindje veel te kort. Het is er en het mag genoemd worden. Noem mijn naam en ik besta.

Nazorg

Na het afscheid komen wij bij jullie langs. Hebben we een gesprek over hoe het met jullie gaat en waarin wij nog verder kunnen ondersteunen. We werken samen met diverse professionals die jullie kunnen ondersteunen op gebied van rouw. Daarnaast is er steunpunt Nova. Ook op hun site kan je handvaten vinden voor na het afscheid. Daarnaast kunnen we jullie in contact brengen met lotgenoten.

Als er vragen zijn, als je twijfelt of gewoon even wilt praten. Als je het even niet meer ziet zitten en even een luistert oor nodig hebt. Wij staan dag en nacht voor je klaar. Aarzel niet, maar bel 085-4010859