Balseming

Balseming is een vrij nieuwe vorm van opbaren en moet altijd gedaan worden door een expert. Je noemt deze man of vrouw een Thanatopracteur. Balseming zorgt ervoor dat je kindje niet gekoeld hoeft te worden. Een opbaring zonder koeling Je kan je kindje gewoon knuffelen en vasthouden. Wat in deze week juist zo belangrijk is.

Niet alle kindjes kunnen deze balseming ondergaan. Kindjes met een kwetsbare huid en kindjes die zijn overleden in je buik, hebben een andere vorm van balseming nodig Wij informeren jullie graag over deze methode van opbaring.

Zelf zijn wij erg enthousiast over deze methode omdat we zien dat de ouders, broertjes en zusjes op een mooie manier afscheid kunnen nemen. Het geeft zoveel meerwaarde dat je je kindje kan knuffelen en vasthouden.

Wij werken samen met Afuitex. Op de pagina van onze samenwerkingen kan je meer info over hen vinden. Ook wij zijn inmiddels gespecialiseerd in de zorg voor een kindje wat een balseming heeft ondergaan, dus als je meer wilt weten of je hebt vragen kan je altijd bellen.

Balseming zorgt er wel eens waar, voor dat je kindje niet koud aanvoelt en je kan het vasthouden. Er zitten ook wat nadelen aan. Er kan verkleuring optreden en dit zien we dan voornamelijk op de lippen, handjes, nageltjes. We kunnen het proces niet vertragen, maar wel licht behandelen, waardoor je kindje tot aan de begrafenis of crematie mooi blijft.

De foto’s die we op deze pagina hebben gebruikt zijn allemaal van kindjes die dan wel een balseming of een balsemingsbadje hebben gehad.