Nancy

Ik kom uit het bedrijfsleven en inmiddels werk ik zo’n 7 jaar in de kraamzorg. Ik heb Monique leren kennen bij het kraambureau waar we beiden hebben gewerkt als planner. Het klikte zo goed, dat we vorig jaar besloten om te gaan samenwerken. Ik ben net als Monique een gecertificeerd kraamverzorgende en uitvaartbegeleider.

De afgelopen jaren heb ik meerdere ouders mogen begeleiden waarvan hun kindje is overleden. Tijdens deze weken miste ik iets, daarom denk ik dat we voor ouders van stilgeboren kindjes een aanvulling zijn op de huidige zorg. Wij kunnen alles in de week voor de uitvaart organiseren Daarnaast kunnen we je informeren over de medische kant, waar je als net geworden moeder mee te maken krijgt. Dat geeft een soort rust, dat er voor beide zorgen een aanspreekpunt is.

Daarnaast zijn wij ook uitvaartbegeleider voor jonge kinderen. Wij hebben de ervaring om in een gezin onze weg te vinden zonder dat we op de voorgrond treden. Kinderuitvaart begeleiding vergt andere begeleiding dan bij volwassenen. Wij hebben veel nauwer contact met de ouders en zullen er dan ook zijn wanneer ze ons nodig hebben. De contactmomenten zijn langer en intenser. Wij ontzorgen in de dagen na het overlijden tot voorbij de uitvaart.

Monique

Ik ben inmiddels alweer 25 jaar een gecertificeerde kraamverzorgende, in hart en nieren. Het zorgen voor mensen zit in mijn bloed. In al deze jaren heb ik al vaker gezinnen mogen begeleiden die een stilgeboren kindje hebben gekregen. Nancy heb ik leren kennen als een betrokken collega, wij hebben heel nauw samengewerkt en zo kwam het bij ons ter sprake hoe wij deze gezinnen nog beter en completer zouden kunnen verzorgen en ontzorgen. Zo is onze samenwerking geboren.

Wij hebben de zelfde visie en het zelfde doel voor ogen: gezinnen helpen en ondersteunen op alle mogelijke vlakken in de moeilijkste tijd van hun leven. Onze ervaring vanuit de kraamzorg nemen we hierin mee, wij zijn gewend om in een korte tijd een vertrouwensband met je op te bouwen.

Als uitvaartbegeleider is het dan ook heel belangrijk om jou goed te leren kennen en vooral te luisteren naar jullie wensen en vragen. We ondersteunen je bij het welkom heten en tegelijk ook bij het afscheid moeten nemen van jullie kindje. Ik wil samen met jou een passend afscheid verzorgen die voor jullie goed voelt.