Thuiskomen is soms een verademing, je kindje dichtbij. Herinneringen maken, knuffelen en gewoon er zijn met broertjes, zusjes, opa’s en oma’s. Het is een verdrietige tijd maar geeft vaak ook een soort van rust.

Thuis

Als je bent bevallen van je overleden kindje is dat vaak in het ziekenhuis. Dan komt de keuze gaat je baby mee naar huis. Het is heel normaal dat je dit een spannende keuze vindt. Zeker van tevoren kan je je geen beeld vormen van wat gaat komen. Wij zullen je van te voren zo goed mogelijk voorbereiden op welke keuzes er zijn. Voelt het goed om je kindje thuis te hebben, dan zorgen wij in overleg wat de juiste manier van vervoer is, informeren je over de verschillende manieren van opbaren en steunen jullie zoveel mogelijk in alles wat die week gaat komen. Stapje voor stapje.

Kies je ervoor om je kindje niet mee naar huis te nemen, dan zijn er verschillende andere opties. Het ziekenhuis mortuarium is er daar een van. Uiteraard naar een uitvaartcentrum is ook een mogelijkheid. Dit soort keuzes zijn heel moeilijk en dan natuurlijk ook niet definitief op het moment dat je ze maakt. Kies je bijvoorbeeld voor het mortuarium en na een dag voelt het niet goed, dan zorgen wij dat je kindje naar huis komt. Alles is nog mogelijk in de week voor de begrafenis of crematie

Als je kind wat ouder is als het overlijdt, dan zijn de keuzes gelijk aan het bovenstaande. Het kan natuurlijk voorkomen dat je kindje thuis sterft, dan blijven de keuzes nog steeds hetzelfde. Dan zullen wij ook dan jullie zo goed mogelijk begeleiden in de beslissingen die jullie moeten maken. Ook dan is niet definitief in de keuze waar je kindje heen gaat. Ook gedurende de week kunnen we dit veranderen of aanpassen.

Dat er veel vragen zijn, dat begrijpen wij als geen ander. Je kunt ons dan ook 24 uur per dag bereiken. Voor het overlijden, na het overlijden. We zijn er om al je vragen te beantwoorden.

Als je kindje mee naar huis gaat, dan zijn er verschillende manieren om je kindje te verzorgen. Soms kiezen ouders voor koelen, balsemen of de watermethode (alleen voor babys) Wij vertellen je alvast wat meer over deze methodes.