Kinderuitvaart

Als je kindje plotseling overlijdt, maar ook na een ziekbed is dit het ergste soort verlies dat er voor een ouder bestaat. Je neemt niet alleen afscheid van je kindje, maar ook van alle toekomstdromen die jullie samen als gezin hadden. Er is dan ook geen standaard iets om te zorgen dat je bij kinderen op de juiste manier afscheid neemt. Ieder kind en alle ouders zijn anders. Wij zorgen dan ook samen met jullie voor het mooiste afscheid. We maken samen herinneringen, kijken wat op dat moment goed voelt. We kunnen je adviseren in de keuze van opbaring, in het omgaan met familie en vrienden.

Wij zijn erbij vanaf het overlijden (soms zelfs al ervoor) tot na de uitvaart. Wij begeleiden jullie door deze week van afscheid en rouw. Maar ook van herinneringen maken. Kinderuitvaarten zijn uniek, ze zijn rauw, maar kunnen ook op een juiste manier heel veel troost bieden. Wij kijken samen met de ouders hoe we de mooiste invulling kunnen maken. Wij willen door verhalen van jullie je kindje leren kennen. Uitvaarten met bloemen, ballonnen, thema’s. Juist alles waar je kindje zo van hield. Dat is belangrijk. Wij zorgen voor de mogelijkheden en wensen binnen jullie budget. Er is zoveel mogelijk, ook bij een klein budget.

Daarnaast regelen wij alle praktische zaken, wij zorgen echt dat je die week je volledig kan toegeven aan het afscheid en herinneringen maken. Al het andere zorgen wij voor. Wat doen wij zoal deze week. Vaak zoeken wij contact met school, kinderdagverblijf (dit kan van het kindje zijn, maar ook van de broertjes en of zusjes) verzekeringen, contact met het crematorium, verzorging van je kind (dan wel samen). En uiteraard alles rond de uitvaart.

Bij onze eerste kennismaking kunnen we al wat dingen bespreken. (soms is dit al voor het overlijden) Vormen van opbaring, keuze voor kist of mandje. Waar je wilt opbaren en nog een aantal praktische zaken. Ook hebben we dan meteen een kostenberekening en kunnen we samen het budget bepalen.

Broertjes en zusjes

Deze proberen wij in de week zo goed mogelijk te begeleiden en mee te nemen in het proces van afscheid nemen. Wij zetten de eerste stap na verwerking, maar duidelijk de eerste stap. Kinderen verwerken dingen op een andere manier, hier zijn gespecialiseerde zorgverleners voor. Wij kunnen je desgewenst met deze mensen in contact brengen. Grotere kinderen kunnen we in de week laten “helpen”. Bloemen verzorgen, dingen uitzoeken, kaarsjes aandoen, helpen bij andere dingen die jullie belangrijk vinden. We hebben een tas met boekjes en andere spullen die we gebruiken om het wat meer