Babyuitvaart

Als welkom heten en afscheid nemen bij elkaar komen. Jullie hadden zo uitgekeken naar jullie kindje en dan komt er plotseling een afscheid. Wij bieden zorg voor baby’s die overleden zijn tijdens de zwangerschap of rond de geboorte. Je bent net bevallen, moeder geworden, maar je bent ook kraamvrouw, wij bieden daarom gespecialiseerde kraamzorg in combinatie met uitvaartzorg.

De keuze is aan jullie. Wij begeleiden en helpen jullie met deze keuzes. Dat betekent dat we met jullie bespreken wat jullie nodig hebben, de uitvaart en alles wat er die week bij komt kijken. Daarnaast mocht er behoeft aan zijn kunnen we de kraamzorg regelen. Dit houdt niet in dat je de volledige kraamzorg hoeft af te nemen. In tegendeel, de kraamzorg kan je helpen bij diverse dingen en je adviseren, maar deze keuze in uren zijn natuurlijk altijd in overleg. We zien vaak dat de kraamzorg er soms een paar uur is en soms ook een dag overslaan. Alles is bespreekbaar. Deze uren worden volledig vergoed door je zorgverzekering. Er komen dus geen extra kosten bij. De kraamzorg kan op vele manieren geregeld worden, voor vragen neem gerust contact op. Mocht je geen kraamzorg willen, dan is dat uiteraard ook goed. Wij kunnen je dan begeleiden in het afscheid nemen van je kindje en desgewenst de uitvaart regelen. Dit heeft ook weer zoveel mogelijkheden, maar wij zijn er om je daarbij te helpen.

Kindjes die geboren worden voor de 24ste week van de zwangerschap Bij kindjes die worden geboren of komen te overlijden voor de 24ste week van je zwangerschap, dan ben je niet verplicht om je baby te cremeren of te begraven. Dat staat je geheel vrij. Het kan uiteraard wel. Wij kunnen je helpen bij de mogelijkheden die er zijn voor dit termijn in je zwangerschap. Daarnaast ben je ook kraamvrouw, je bent immers bevallen en ook voor jou termijn is er vaak een passende oplossing voor de uren van de kraamzorg. De meeste verzekeringen dekken die uren. Wij zoeken samen met jullie daar een passend zorg bij.

Kindjes die geboren worden na de 24ste week van de zwangerschap Bij deze kindjes ben je verplicht om aangiften van geboorte en tevens van overlijden te doen. Wij kunnen dit samen met jullie regelen (maar dat mogen jullie uiteraard ook zelf doen)